V čom je dobrý rotačný postrekovač ?

O rotačnom postrekovači sme si už niečo povedali v minulom článku, v ktorom sme si rozobrali aj hlavné rozdiely medzi rotačnými postrekovačmi a sprayovými. Zavlažovanie s rotačnými postrekovačom vám môže zabezpečiť krásny dvor a farebnú záhradu. Využitie rotačného postrekovača vám ušetrí čas a postará sa o váš trávnik a rastliny počas teplých mesiacov. 

V čom je dobrý rotačný postrekovač ?

Prečo sú rotačné postrekovače také obľúbené ? 

Tieto postrekovače sú medzi ľuďmi obľúbené hlavne z dôvodu ich využiteľnosti. Rotačné postrekovače môžete používať na zavlažovanie vašej záhrady, ihrísk alebo dokonca mestských parkov. Dobrý rotačný postrekovač by mal určite disponovať vysokou odolnosťou voči vonkajším nežiadúcim vplyvom, mal by mať dobrý výkon a pevnú konštrukciu. Rotačné postrekovače sú na rozdiel od iných zavlažovacích systémov lacnejšie a úspornejšie. 

Efektívnejšie využívanie vody 

V dnešnej dobe je voda vzácna a aj drahšia, preto sa všetci snažíme minimalizovať jej plytvanie. Pomocou rotačného postrekovača dosiahnete rovnomerné dávkovanie vody a tým obmedzíte jej plytvaniu. Vďaka tomuto zavlažovaciemu systému môžete vodu využívať efektívnejšie a znížiť negatívny vplyv človeka na životné prostredie. 

Čo by mal rotačný postrekovač obsahovať ? 

Najdôležitejšími parametrami pre rotačné postrekovače sú odolnosť a výkon postrekovača. Avšak, pri výbere je potrebné pozerať aj na detaily postrekovača. Najlepšou voľbou je, ak telo postrekovača má vodomazný prevodový pohonný mechanizmus, ktorý zabezpečuje jeho bezproblémový chod. 

Ako sme už spomínali, rotačné postrekovače sa na rozdiel od sprayových točia. Rýchlosť otáčania by mala byť rovnomerná. Vďaka dostreku, ktorý je od 4,5 do 31 metrov, sú vhodné na zavlažovanie stredných až veľkých trávnatých plôch. Výhodou týchto postrekovačov je, že môžete prispôsobiť ich výseč, ktorá je nastaviteľná medzi 40° až 360°. Ak by ste chceli zavlažovať svahovité oblasti, môžete využiť spätný ventil, ktorý zabraňuje vytekaniu vody po ukončení závlahy z potrubia až do prevýšenia 3m. 

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December