Správny výber postrekovača

Postrekovač vám pomôže s nanášaním hnojív, ochranných prostriedkov ale aj s hubením škodcov. Ak túžite po krásnom trávniku a úrodnej pôde, investujte do kvalitného postrekovača. Pri výbere zavlažovacieho systému je určite najdôležitejším faktorom veľkosť vašej záhrady alebo plochy, ktorú chcete zavlažovať. Postrekovače delíme na statické a rotačné.

Správny výber postrekovača

Statické postrekovače

Statické postrekovače, známe aj ako sprayové postrekovače, slúžia na zavlažovanie menších plôch a záhrad. Hlavným rozdielom medzi statickými a rotačnými postrekovačmi je v tom, že statické sa netočia a pokrývajú celú plochu, na ktorú ich umiestnite. Ďalej sú vhodné na zavlažovanie nižších porastov a krov. K statickým postrekovačom sa samostatne dokupujú trysky, od ktorých závisí dostrek postrekovačov. Ten je od 1 do 5,5 metra. 

Rotačné postrekovače

Rotačné postrekovače slúžia na stredné a väčšie plochy a záhrady. Ako sme už spomínali, hlavným rozdielom medzi rotačnými a statickými postrekovačmi je, že rotačný sprej zavlažuje v kruhu okolo seba. Tieto postrekovače sa využívajú aj na závlahu futbalových, golfových alebo tenisových ihrísk. Okrem športových plôch sa využívajú aj na zavlažovanie zelene v mestách. Rozsah dostreku týchto postrekovačov je väčší ako u statických, je to od 4,5 do 31 metrov a je na nich možné nastaviť viacero uhlov. Ak teda vlastníte veľkú záhradu alebo ihriská, či chcete zavlažovať parky, sady, ideálnou voľbou sú určite rotačné postrekovače.  

 

 

 

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December